Από τον Οκτώβριο η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας

DIODIAΤον Οκτώβριο αναμένεται η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού, η οποία θα ανέρχεται στο 20%. Η επιβολή της αύξησης είχε αναβληθεί τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Ιούλιο, ειδικά μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από φορείς της Ηπείρου.

Η αύξηση αφορά στους πέντε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στον οδικό άξονα των 670 χιλιομέτρων: στην Τύρια (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στην Ανάληψη (Λαγκαδάς) και στον Ιασμο (Κομοτηνή).

Στους πέντε αυτούς σταθμούς τα διόδια για τα Ι.Χ. θα αυξηθούν από 2 ευρώ σε 2,40 ευρώ, για τα δίκυκλα από 1,40 σε 1,70 ευρώ, για τα λεωφορεία και τα μικρά φορτηγά από 5 ευρώ σε 6 ευρώ και για τα μεγάλα φορτηγά από 7 ευρώ σε 8,40 ευρώ. Μάλιστα, όσοι δεν καταβάλλουν διόδια απειλούνται με αυστηρές κυρώσεις.

Σε περίπτωση μη καταβολής τους, ο οδηγός θα καλείται με επιστολή να καταβάλει το 20πλάσιο εντός 20 ημερών. Και εάν δεν το πράξει, θα χρεώνεται το 50πλάσιο της αξίας των διοδίων μέσω της εφορίας.

Ταυτόχρονα, μετατίθεται για τον Ιανουάριο η έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στη Μουσθένη (τμήμα Στρυμόνα – Χρυσούπολης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 η Εγνατία εισέπραξε από τα διόδια 15,9 εκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των οποίων εισέπραξαν οι τράπεζες, καθώς είχε υποθηκευθεί για τη σύναψη δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ