Από το καλό στο καλύτερο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων…

Από το καλό στο καλύτερο πάει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς η κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού καταγράφει άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σαφώς καλύτεροι οι δείκτες στις αφίξεις από το εξωτερικό, καθώς η αρχή που έγινε την προηγούμενη χρονιά είχε σημαντική συνέχεια, ειδικά από την Σκανδιναβία. Αν δεν υπήρξε και η αιφνιδιαστική διακοπή των πτήσεων της Tus από την Κύπρο τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι από την 1η Νοέμβρη ξεκίνησαν και οι πτήσεις της Sky από την Αθήνα, αυξήθηκαν δηλαδή οι πτήσεις εσωτερικού.

Ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε για τα Γιάννινα 118 πτήσεις εσωτερικού.

Οι αφίξεις ανήλθαν στις 4240 και οι αναχωρήσεις στις 4324.

Την προηγούμενη χρονιά οι πτήσεις ήταν ελαφρώς περισσότερες -121- όμως οι αφίξεις επιβατών στα Γιάννινα ήταν λιγότερες. 3740, σύμφωνα με την ΥΠΑ και οι αναχωρήσεις από τα Γιάννινα είχαν φτάσει στις 4240.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, οι πτήσεις από το εξωτερικό ανήλθαν στις 30 όταν τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς ήταν μόλις έξι!

Οι αφίξεις από 643 έφτασαν στις 1621 και οι αναχωρήσεις από 659 στις 1709!

Η αύξηση που αποτυπώνεται είναι σημαντική και δείχνει ότι οι προοπτικές για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι μεγάλες.. Μία προσπάθεια που έγινε από όλους τους τοπικούς φορείς αποδίδει… Μπορεί σαφώς να πάει ακόμη καλύτερα υπό την προυπόθεση της συνεργασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ