Από το Γεφύρι της Άρτας ως την Κασσώπη και τα Γίτανα

arxaia_erga_gitana

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»… Ο νέος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού επιστρέφει φέτος πιο δυναμικός και οργανωμένος.

Περιλαμβάνει πρωτότυπες παραγωγές, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων κατόπιν εισήγησης των μελών επιτροπής ειδικών και θα παρουσιαστούν σε ισάριθμους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια, εκτός Αττικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν και σε αρχαιολογικού χώρους που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένη.

Έτσι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα Αρχαία Γίτανα αλλά και στην Αρχαία Κασσώπη αποτελώντας την αφορμή για ανάδειξη των συγκεκριμένων μνημείων!

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

-Το θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν θα παρουσιάσει στο Γεφύρι της Άρτας την παράσταση «Της Άρτας το Γιοφύρι».

-Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Σύγχρονων Δημιουργικών παραστατικών τεχνών μουσικών και εικαστικών τεχνών –BIJOUX DE KANT θα παρουσιάσει την παράσταση «Αχιλλεύς» στα Αρχαία Γίτανα.

-Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεατρικών και λοιπών Θεαμάτων 4 Frontal θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαρές κορασίδες» στην Αρχαία Κασσώπη.

– Η Οθόνιον Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία θα παρουσιάσει την εκδήλωση “Σπανός” στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

– Η Elephas tiliensis θα παρουσιάσει το έργο «Ο Απόκοπος του Μπεργαδή» στο Κάστρο της Άρτας.

– Τέλος η ARTIFACTORY ΑΜΚΕ με «4 ποιήματα» θα βρεθεί στην Αρχαία Νικόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ