Από το Χατζηκώστα στο ΠΠΝΙ το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

xatzikosta new

Θέμα ανακύπτει αιφνιδίως με την λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων. Το Κέντρο εδώ και 30 χρόνια λειτουργεί υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ξαφνικά όμως ανέκυψε θέμα μεταφοράς τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί προ διετίας όμως τότε η διαδικασία δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων που είχαν ανακύψει.

Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ και τριάντα χρόνια το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι ουσιαστικά στον αέρα καθώς δεν περιλαμβάνεται στον οργανισμό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Η Σύγκλητος σε μία από τις συνεδριάσεις της έλαβε την απόφαση για υπαγωγή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, η απόφαση έχει σταλεί για υπογραφή στο Υπουργείο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί την διοίκηση του Χατζηκώστα να αντιδράσει ενώ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Παράλληλα θέτει μία σειρά ερωτημάτων για τις εξελίξεις αυτές:

-Από πού προκύπτει να παίρνονται αποφάσεις από κάποιο όργανο (η σύγκλητος του Πανεπιστημίου), που καμιά σχέση δεν έχει με το Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» για το τμήμα του, όταν μάλιστα ανήκουν σε διαφορετικά υπουργεία χωρίς την άποψη του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»;

-Γιατί στο παρελθόν  το Κέντρο ψυχικής υγείας δεν εντάχθηκε  στον οργανισμό του νοσοκομείου ενώ λειτουργούσε υπό την αιγίδα του;

-Ποιοι λόγοι επιβάλλουν την τροποποίηση της λειτουργίας του Κ.Ψ.Υ. ;

-Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι γιατροί και το προσωπικό;

-Δηλαδή τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια  το Κ.Ψ.Υ. λειτουργεί παρανόμως ; και αν ναι ποιοι ευθύνονται ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ