Από τις 28 Μαρτίου η προκαταγραφή Ουκρανών προσφύγων

prosfiges kentro

Στις 28 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα προκαταγραφής των Ουκρανών προσφύγων, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτησή τους και να λαμβάνουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου για να εκδώσουν ταυτότητα προσωρινής προστασίας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου στα περιφερειακά γραφεία Ασύλου. Σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, το καθεστώς προσωρινής προστασίας θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όσους έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά.

«Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι εκτοπισθέντες πλέον θα είναι σε θέση να επιλέξουν ελεύθερα το πού θα μείνουν εντός της Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Μηταράκης. Επίσης, θα έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δικαίωμα στην εργασία. Το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία και ειδική σελίδα εύρεσης εργασίας, όπου θα αναρτώνται αγγελίες με θέσεις εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ