Από την Πρέβεζα στο δρόμο για τα Όσκαρ

oskar tainia

Η ταινία  μυθοπλασίας “Μαγνητικά Πεδία” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση των βραβείων  OSCAR.

Η ταινία  έχει την υπογραφή του 36χρονου σκηνοθέτη Γιώργου Γούση, ο οποίος κατάγεται από την Βούλιστα Παναγιά του Δήμου Ζηρού όπου  ζει και διατηρεί καφενείο η οικογένειά του.

Η επταμελής επιτροπή έκρινε ότι τα “Μαγνητικά Πεδία” μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο Διεθνούς  Ταινίας αφού “μιλά” απευθείας στον θεατή και πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό όπως αυτό της υπαρξιακής κρίσης.

Ο ταλαντούχος  Γιώργος Γούσης είναι Έλληνας σκηνοθέτης και δημιουργός κόμικς και είναι κυρίως γνωστός για την “εικονογράφηση” του Ερωτόκριτου και της ιστορίας των Ρεντζαίων .

Τον Σεπτέμβρη του 2019, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την μικρού μήκους ταινία Χειροπαλαιστής (το οποίο περιλαμβάνει γυρίσματα στην Παναγιά, τον Κοκκινόπηλο και τη λίμνη  Ζηρού) και κερδίζει το βραβείο 2ης καλύτερης ταινίας στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το βραβείο ΙΡΙΣ καλύτερου μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του 2020.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία του μυθοπλασίας με τίτλο Μαγνητικά Πεδία κέρδισε 6 βραβεία στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα οποία ήταν ο Χρυσός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward, Βραβείο FIPRESCI και Καλύτερης Ελληνικής ταινίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ