Από την Παπαζόγλειο στο παλιό Χατζηκώστα τα νηπιαγωγεία

papazogleios sxoli

papazogleios sxoli

Οι περιπέτειες για τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται στην Παπαζόγλειο και συνάμα για την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος…

Ενώ μέχρι τώρα, όλοι πίστευαν ότι τα νηπιαγωγεία θα μεταφερθούν σε λυόμενο κτίριο που θα τοποθετούνταν στον προαύλιο χώρο του Καπλάνειου, τελικά η λύση αυτή έχει εγκαταλειφθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος τώρα εξετάζει την εγκατάσταση λυόμενης κατασκευής σε χώρο του παλιού Χατζηκώστα.

Έτσι δύο χρόνια μετά την υποχρέωση του Δήμου να εκκενώσει το κτίριο της Παπαζόγλειου –υποχρέωση που ανέλαβε ο ίδιος- ώστε να στεγαστεί στο κτίριο, η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου, ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κι αφού έθεσε το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” Άρης Μπαρτζώκας, έγινε γνωστό ότι ο χώρος στο Καπλάνειο δεν είναι επαρκής και συνάμα η κατασκευή που είχε προταθεί δεν πληρούσε τους όρους για την φιλοξενία νηπίων.

Έτσι ο Δήμος, μετά από συνεργασία και με την Περιφέρεια, έχει καταλήξει στην εγκατάσταση λυόμενης κατασκευής, κατάλληλης για νηπιαγωγείο, σε έναν από τους χώρους του παλιού Χατζηκώστα.

Χρονοδιάγραμμα προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε και έτσι είναι άγνωστο αν οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την νέα σχολική και ακαδημαική χρονιά ή όχι με ότι αυτό συνεπάγεται πλέον και για την λειτουργία της Αρχιτεκτονικής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ