Από την Ολλανδία βρήκε στην Ήπειρο την Ιθάκη του!

KOTSANOPOYLOΟ Ολλανδός Βαrt Elfrink πριν από μερικά χρόνια έκανε το γύρο της Ηπείρου. Φτάνοντας στο Άνω Κοτσανόπουλο μαγεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου. Εντυπωσιάστηκε από τη φιλοξενία των κατοίκων. Εκεί σε αυτό τον μικρό τόπο, βρήκε την δική του Ιθάκη.

Ο Ολλανδός αποφάσισε να μείνει για πάντα εκεί.

Αγόρασε ένα παλιό πέτρινο σπίτι το διαμόρφωσε στις ανάγκες της οικογένειάς του και κατοικεί μόνιμα σε ένα από τα χωριά της Ηπείρου, στην απλότητα αλλά και την ομορφιά της φύσης.

Ο Bart μιλά πλέον αρκετά καλά ελληνικά και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζει τα πορτραίτα των κατοίκων τα οποία θα εκθέσει το καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού.

Θέλοντας να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο την αγάπη του για το Άνω Κοτσανόπουλο ο Bart συνεργάστηκε με ένα φίλο του Ολλανδό σκηνοθέτη και το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι το βίντεο που μπορεί ο καθένας να δει στην ηλεκτρονική διεύθυνση anokotsanopoulo.mov. Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων, συνέντευξη του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη που κατάγεται από το Ανω Κοτσανόπουλο και «εικόνες» από την ζωή του ίδιου και άλλων κατοίκων του χωριού.

Είναι πράγματι από τις στιγμές που ξεχωρίζουν και αποδεικνύουν ότι τα σημαντικά της ζωής βρίσκονται στα απλά και καθημερινά πράγματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ