Από την «λευκή» άνοιξη στα 158 κρούσματα των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου

karta

Από μία άνοιξη όπου η πανδημία μόλις που είχε αγγίξει την περιοχή, από τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού όπου τα κρούσματα σχεδόν είχαν μηδενίσει, τα Γιάννινα οδηγήθηκαν σε ένα «θερμό» φθινόπωρο.

Η αύξηση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη σε απόλυτους αριθμούς και από αρκετούς επιστήμονες αποδίδεται στην χαλαρότητα που επικράτησε και στην κατάργηση των αποστάσεων, ειδικά σε δημόσιους χώρους και σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Αύγουστος ήταν αυτός που έβαλε και πάλι τα Γιάννινα στον χάρτη κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού έκλεισε με 34 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και με έντονη αμφισβήτηση της δυνατότητας που έχει ο ΕΟΔΥ να διαχειριστεί την κατάσταση.

Από τότε διαφάνηκαν αδυναμίες όχι μόνο σε επίπεδο έγκαιρης και ουσιαστικής ενημέρωσης αλλά στην ιχνηλάτηση και την επιτήρηση της καραντίνας.

Τα πρωτόκολλα άρχισαν να διαφοροποιούνται και εν πολλοίς η ερμηνεία και η εφαρμογή τους αφέθηκε είτε σε επιχειρήσεις με επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε σε υπηρεσίες, είτε σε οργανισμούς.

Ο Σεπτέμβριος επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο Νομό Ιωαννίνων. Επιβεβαιώθηκαν συνολικά 107 κρούσματα και έγιναν οι πρώτες εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου είναι δραματικές. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 158 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων, 19 ασθενείς νοσηλεύονται στις δύο Μονάδες Λοιμωδών και δύο είναι διασωληνωμένοι.

Ο νομός βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων το οποίο αναμένεται να παραταθεί για μία ακόμη βδομάδα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • karta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ