Από την Δευτέρα μόνιμα στην Κακαβιά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

kakavia eodi elegxoi

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί μόνιμα στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αυτή τουλάχιστον την ενημέρωση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, έλαβαν τις τελευταίες ώρες τελωνειακοί και αστυνομικοί καθώς κι άλλες τοπικές αρχές.

Στο Τελωνείο διαμορφώθηκε ειδικός χώρος ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους επιστήμονες του κλιμακίου που θα διενεργούν τους ελέγχους.

Ελπίδα όλων είναι ο σχεδιασμός για την μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σύνορα να μην ανατραπεί αλλά να λάβει σάρκα και οστά ώστε να αποτελέσει υγειονομική ασπίδα όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον Μεθοριακό Σταθμό αλλά για ολόκληρη την χώρα.

Στο μεταξύ άγνωστο παραμένει ακόμη αν το σημερινό καθεστώς λειτουργίας παραταθεί ή θα υπάρξουν αλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι σε ισχύ μέχρι την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν κλειστά τα Τελωνεία στο Μαυρομάτι και τη Μέρτζιανη και η διέλευση από και προς την Αλβανία γίνεται μόνο μέσω της Κακαβιάς.

Ως την Τρίτη επιτρέπεται η διέλευση για Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ