Από την αρπαγή στην επιστροφή…

eikona koukouli

Μία διαφορετική έκθεση, με ιδιαίτερους συμβολισμούς, ετοιμάζει η Μητρόπολη Ιωαννίνων.
«Από την αρπαγή στην επιστροφή» και σε αυτή θα παρουσιαστούν οι εικόνες που επαναπατρίστηκαν.

Ένα μικρό μέρος από τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της Ηπείρου που τα προηγούμενα χρόνια λεηλατήθηκε με τις κλοπές σε Μοναστήρια και Εκκλησίες.

Όπως είναι γνωστό ορισμένες από τις κλεμμένες εικόνες εντοπίστηκαν σε διάφορες γκαλερί ανά την Ευρώπη και μετά από αγώνα δρόμου επέστρεψαν στην Ελλάδα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Οι εικόνες αυτές θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα γίνει στο Κέντρο Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης και την οποία θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί και εκτός από την Υπουργό θα χαιρετήσουν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ενώ θα μιλήσουν η Προισταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου και η Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου.