Από τη Ρεβυθούσα στην Ήπειρο το φυσικό αέριο.. Αυτοψία από τη ΔΕΔΑ

lng fisiko aerio

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας έως και την Παρασκευή προκειμένου να επιβλέψουν την προετοιμασία των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ήπειρο, ο κ. Τσάκας θα συναντηθεί με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα επιθεωρήσει τους χώρους εγκατάστασης των δεξαμενών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ – LNG) από τους οποίους θα τροφοδοτούνται οι πόλεις.

Σημειώνεται ότι τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τον σταθμό φόρτωσης ΥΦΑ που βρίσκεται στη νήσο Ρεβυθούσα.

Τα έργα της ΔΕΔΑ είναι τα πρώτα που αναμένεται να ξεκινήσουν στην περιοχή και στην παρούσα φάση προβλέπουν μικρά τμήματα αγωγών με τα οποία θα διασυνδεθούν επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, όπως τα νοσοκομεία και νοικοκυριά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΔΕΔΑ

             Τετάρτη 16/11/2022                       Πρέβεζα  – Άρτα             

•             Επίσκεψη – επιθεώρηση στη ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

•             Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο, ώρα: 13:00

•             Επίσκεψη – επιθεώρηση σε χώρους εγκατάστασης δεξαμενών ΥΦΑ στην Άρτα

             Πέμπτη 17/11/2022                        Άρτα – Ηγουμενίτσα

•             Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Άρτας, Χρήστο Τσιρογιάννη, ώρα: 9:00π.μ. 

•             Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο, ώρα: 13:00 

•             Επίσκεψη – επιθεώρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηγουμενίτσας

             Παρασκευή 18/11/2022                Ιωάννινα

•             Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, ώρα: 11:00π.μ. 

•             Επίσκεψη – επιθεώρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ