Από τη χρηματοδότηση του 2021 στο ναυάγιο του 2023.. Από τις υποσχέσεις στην… αφωνία!

mitsotakis giannena

Βράδυ Τρίτης.. Ο Πρωθυπουργός με εντελώς άκομψο τρόπο, από τηλεοράσεως, έστειλε στα αζήτητα το αίτημα των Ηπειρωτών για σιδηροδρομική σύνδεση. Έργο επιστημονικής φαντασίας το χαρακτήρισε, αυτό που μέχρι πριν μερικά χρόνια αποτελούσε προτεραιότητα για το κράτος και εξακολουθεί να θεωρείται προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο την ίδια ημέρα είχε περάσει στα χέρια του Ιταλικού ομίλου, καταδικάζεται να μείνει χωρίς τρένο και άρα εκ των πραγμάτων οι δυνατότητες να αποτελέσει διαμετακομιστικό κέντρο ελαχιστοποιούνται.

Το αίτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου δεν ήρθε από το πουθενά. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον τα τελευταία τρία χρόνια επειδή το ανακίνησε η ίδια η κυβέρνηση.

Ήταν ο ΟΣΕ που υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης της μελέτης για την ολοκλήρωση των μελετών σύνδεσης Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα, τον Μάρτιο του 2021.

Και το αίτημα χρηματοδότησης εγκρίθηκε από την Κοινότητα τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η κοινή λογική λέει πως αν ένα έργο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας δεν κινείς τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών του.

Με βάση πάντως την έγκριση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης από το Νοέμβριο του 2021 αναζωπυρώθηκαν οι συζητήσεις και επανήλθε ως αίτημα η σιδηροδρομική σύνδεση.

Ο διαγωνισμός για την μελέτη παρά τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις γαλάζιων παραγόντων δεν προχώρησε.

Και ο πρωθυπουργός έβαλε την ταφόπλακα στην διεκδίκηση των Ηπειρωτών θεωρώντας επιστημονική φαντασία τη σιδηροδρομική Εγνατία αλλά μόνο για την Ήπειρο αφού στα ανατολικά της χώρας τα έργα προχωρούν..

Πέρασαν πολλές ώρες από τη στιγμή που έπεσε η πρωθυπουργική βόμβα… Κι αν αυτή έκανε θόρυβο δεν κατάφερε να σπάσει τη σιωπή εκείνων που μοίραζαν υποσχέσεις.

Η αφωνία των γαλάζιων παραγόντων της Ηπείρου είναι εντυπωσιακή.. Και οι βουλευτές μπορεί να έχουν τους λόγους τους… Η Περιφερειακή Αρχή όμως –υπάρχει και ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου- δεν έχει κανέναν λόγο να σιωπά..

Ειδικά όταν κάνει την προετοιμασία για την υποδοχή του πρωθυπουργού στο… μέγαρο μέσα στις επόμενες ημέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ