Παρότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει καμία πρόβλεψη για καταβολή πριμ έγκαιρης παράδοσης στα έργα, οι ανάδοχοι τα διεκδικούν στην βάση της ελληνικής νομοθεσίας και οι φορείς τα καταβάλουν.
Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία θα καταβάλει από δικούς της πόρους το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ, ως πριμ για την παρέμβαση στο Επισκοπικό.
Με την τελευταία αναθεώρηση το κόστος για τα έργα στο Επισκοπικό ανήλθε στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήματα που έγιναν στην Περιφερειακή Επιτροπή από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ανέφερε πως υπήρξαν τροποποιήσεις στις μελέτες μετά από αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.
«Ήρθε εδώ όλο το Μπιζάνι και ζήτησε το παράπλευρο δίκτυο… Τώρα ζητάνε να γίνει και ο υπόλοιπος δρόμος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις στην Εθνική τουλάχιστον μέχρι το ύψος των ΙΚΕΑ.
Στην παρατήρηση ότι πρόκειται για περιοχή Natura ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι και σε τέτοιες περιοχές γίνονται έργα για να συμπληρώσει ότι «όσο δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα είναι Χ, δεν 3είναι τίποτα».
Η αναθεώρηση στο έργο του Επισκοπικού λόγω υλικών και εργασιών ανήλθε στις 840.000 ευρώ στον αρχικό προυπολγισμό ενώ η ρήτρα πρόσθετης καταβολής – το λεγόμενο «πριμ» – ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.
Έτσι, το συνολικό κόστος κατασκευής χωρίς ΦΠΑ φτάνει τα 6,08 εκατ. ευρώ, ενώ με τον ΦΠΑ 24% το έργο φτάνει συνολικά τα 7,54 εκατ. ευρώ.