Από πού προέρχονται τα 46 κρούσματα

test-koronoios

Τα Γιάννινα πριν καλά καλά προλάβουν να πάρουν ανάσα από την πανδημία βρίσκονται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού. Η αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι ραγδαία και οφείλεται κατά κανόνα στις συρροές που καταγράφονται σε δύο επιχειρήσεις.

Οι μονάδες «Νιτσιάκος» και «Δαβούτης- Μαυριδόπουλος» που έχουν έδρα στην Βιομηχανική Περιοχή έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αναστολή έγινε «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Τα 46 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τα δέκα από τα κρούσματα αυτά προέρχονται από τον γενικό πληθυσμό. Πρόκειται κατά κανόνα για άτομα νεαρής ηλικίας.

Έντεκα κρούσματα προέρχονται από την επιχείρηση Μαυριδόπουλος.

Τέσσερις είναι Έλληνες εργαζόμενοι στην επιχείρηση Νιτσιάκος.

Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργαζομένων για τους υπεύθυνους είναι εργολάβος αλλά εργάζονται και στις δύο επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν δειγματοληψία στο σύνολο του προσωπικού και των δύο μονάδων και όπως εκτιμάται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου βγαίνουν και γνωστοποιούνται σταδιακά.

Πέραν αυτών οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής εκτιμούν ότι καταγράφεται μικρή αύξηση κρουσμάτων και στον γενικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ