Από Δευτέρα τα σπουδαία για το αεροδρόμιο.. Κρίσιμες αποφάσεις για τα καύσιμα

aerodromio giannina

aerodromio giannina

Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να γραφεί ο επίλογος στο πολυσυζητημένο θέμα των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς οι μοναδικές πτήσεις από το εξωτερικό που γίνονται για λογαριασμό της Apollo, κινδυνεύουν να βγουν εκτός προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά, ενώ άλλες αεροπορικές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο, αναμένουν τις αποφάσεις για τα καύσιμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, το ζήτημα των καυσίμων θα έχει οριστικές απαντήσεις την ερχόμενη βδομάδα όπου αναμένεται να γίνει και ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, με την συμμετοχή βουλευτών, Περιφερειάρχη και Δημάρχου.

Το θέμα χειρίζεται ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο οποίος έχει ήδη επικοινωνήσει με το σύνολο των εταιρειών πώλησης καυσίμων και στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα, θα έχει τις οριστικές τους απαντήσεις.

Αμέσως μετά και με βάση τις απαντήσεις, θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Υπουργείο με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, αλλά σε όλα τα σενάρια θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε… Το δια ταύτα πρέπει να είναι το αντικείμενο συζήτησης με τους φορείς», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Δέδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και εναλλακτικά σενάρια για την περίπτωση όπου οι απαντήσεις από τις εταιρείες καυσίμων είναι αρνητικές καθώς βούλησή του είναι να βρει τρόπους για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο φαίνεται πως ένα θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα των τελευταίων μηνών, οδεύει προς τον επίλογο.. Απομένει να δούμε ποιος θα είναι.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ