Από ανθρώπινο χέρι η φωτιά στην Καστρίτσα… Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο

Καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου ήταν οι ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη στην Καστρίτσα. Στην φωτιά επιχειρεί κι ένα ελικόπτερο το οποίο έχει την δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού από την λίμνη. Οι φλόγες έχουν περιοριστεί ωστόσο στο σημείο επιχειρούν περίπου πενήντα πυροσβέστες, πάνω από δέκα οχήματα, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου αλλά κι ένα πεζοπόρο τμήμα ειδικά εξοπλισμό το οποίο φτάνει εκεί που είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Πολιτική Προστασία παραμένουν σε αυξημένη εγρήγορση ενώ από αργά το απόγευμα το πύρινο μέτωπο έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Κατσικά και Καστρίτσας. Πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας δασωμένη περιοχή στον λόγο της Καστρίτσας.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις που έκανε ο Προισταμένος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος που βρέθηκε επί τόπου η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. Σημειώνεται δε ότι πρόκειται για μία περιοχή όπου και τα προηγούμενα χρόνια έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

Η φωτιά στην Κοσμηρά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα την Κυριακή ουσιαστικά κατασβέστηκε και στο σημείο παραμένουν λίγες δυνάμεις για επιτήρηση.

Στην περίπτωση αυτή η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθα που προήλθε από κολώνα της ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ