Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό

mitsotakis kisea

Για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου 2022 μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ με τον τίτλο «Δουλειές Ξανά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανεργία έπεσε στο 12,8% από το 17,2% και έκανε λόγο για την «ταχύτερη και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη δημιουργία παραπάνω από 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια απασχολούμενους.

Όπως τόνισε αυτό επιτεύχθηκε μέσα σε πολλές προκλήσεις και κρίσεις, σε ένα δυσμενές και δυσχερές διεθνές περιβάλλον, σημειώνοντας ότι διαψεύστηκαν οι προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της ανεργίας και των λουκέτων στην πανδημία.

«Συνεχίζεται η πορεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ωστόσο ότι «τα αποτελέσματα αυτά δεν μπορούν να μας ικανοποιούν γιατί είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Ισπανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι εκτός από την ανεργία είναι διαχρονικό το πρόβλημα των χαμηλών αμοιβών σε συνθήκες που η χώρα δοκιμάζεται από την παγκόσμια ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε μάλιστα πως από τη μείωση των φόρων και των άλλων μέτρων στην περίοδο της πανδημίας «ότι κέρδισαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά σήμερα ροκανίζεται». Η ακρίβεια χρειάζεται οργανωμένη πανευρωπαϊκή αντίδραση, συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ