Απλήρωτοι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται στο Ελεγκτικό

elegktiko diamar

elegktiko diamar

Δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συμβασιούχοι των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων κι Άρτας, στο γραφείο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άρτας.

Πρόκειται για 19 άτομα που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας ενώ παραβρέθηκαν και δώδεκα εργαζόμενοι στις Κοιν Σεπ των δύο δήμων.

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας αφού δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους καθώς η επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους. Στην συγκέντρωση παρέστη ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τους εργάτες καθαριότητας η πρόσληψη τους έγινε με νέες συμβάσεις κατόπιν υπουργικής απόφασης λόγω «εκτάκτου ανάγκης» άρα δεν εμπίπτουν στους παρατασιούχους άνω των 24 μηνών όπως ισχυρίζεται η επίτροπος.

Όσον αφορά τις Κοιν Σεπ του Δήμου Κ. Τζουμέρκων οι εν λόγω επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται σε πολλούς Δήμους για κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό λόγω της έλλειψης του και της μη δυνατότητας προκήρυξης μονίμων θέσεων. Ιδιαίτερα μετά τους Καλλικρατικούς νόμους που έχουν δημιουργήσει τεράστιους δήμους με ελάχιστο προσωπικό οι Κοιν Σεπ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΟΤΑ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη του στο ARTTV, δουλειά της επιτρόπου είναι να γνωμοδοτεί στην νομιμότητα των διαδικασιών του εξόδου που έχει συντελεστεί κι όχι στο ποιές ανάγκες έχει ο εκάστοτε Δήμος να καλύψει όπως αναφέρεται στις απαντήσεις που λάβαμε. Σε ερώτηση των εργαζομένων γιατί σε άλλους Δήμους εγκρίνονται παρόμοια εντάλματα η επίτροπος απάντησε πως ο νόμος μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά από τον καθένα!!! Από ότι φαίνεται η Επίτροπος Άρτας τον ερμηνεύει κατά την κρίση της και παράνομα ταλαιπωρεί δεκάδες εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων εκκρεμεί και η έγκριση του εντάλματος του Δήμου προς την Κοινωφελή για κάλυψη εξόδων που έχουν συντελεστεί από την επιχείρηση για κοινωφελείς σκοπούς με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες δεκάδες λογαριασμοί προμηθευτών κι εργασίες τρίτων, γεγονός το οποίο έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη διοίκηση της Κοινωφελούς και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Κο Αργύρη Μπουζάνη απέναντι στον κόσμο που ζητάει να πληρωθεί.

Ο κος Γαρνέλης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και αγανάχτηση του καθώς έρχονται χρονιάρες μέρες και τα γιορτινά τραπέζια θα είναι άδεια. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να στερούμε τα δεδουλευμένα από οικογένειες που το έχουν απόλυτη ανάγκη να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς και ειδικά όταν οι ισχυρισμοί από μεριάς της επιτρόπου είναι ανυπόστατοι και δεν εμπίπτουν σε καμία περίπτωση στα νόμιμα καθήκοντα της.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ