Απλήρωτα τα ξενοδοχεία για τον «Τουρισμό για όλους»

ksenodoxeio karantnas

Ερώτηση για την πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών στους επαγγελματίες του κλάδου του Τουρισμού από τον Νομό Πρέβεζας, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με τη συνυπογραφή της Τομεάρχισσας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ενώ το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» διανύει το τρίτο έτος λειτουργίας του, οι επαγγελματίες του Τουριστικού Κλάδου στον Νομό Πρέβεζας αναφέρουν, ότι παρά τη δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού για μηνιαία καταβολή των κονδυλίων που δικαιούνται από το Πρόγραμμα, μέχρι σήμερα σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις στην εκταμίευση και απόδοσή τους προς τους δικαιούχους. Τα εν λόγω ακατάσχετα ποσά συνιστούν μια ουσιαστική βοήθεια για τους επαγγελματίες του κλάδου, ειδικά σε μια περίοδο σημαντικής αύξησης του κόστους ενέργειας και προετοιμασίας, με την υλοποίηση των σχετικών εργασιών, για τη νέα τουριστική περίοδο.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, σε έναν ακόμη κλάδο, η καθυστέρηση της έγκαιρης πληρωμής των υποχρεώσεων του δημοσίου θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία και τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Με την Ερώτησή τους, η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Μπάρκας καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού Πρέβεζας από τα διάφορα Προγράμματα Τουρισμού και αν θα υλοποιηθεί με νέα παράταση και πόρους και κατά το τρέχον έτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ