Απίστευτο! Πηγαίνουν τους μαθητές εκδρομή στο παζάρι

PAZARI_BΕκδρομές μαθητών από σχολεία της Ηγουμενίτσας, στην εμποροπανήγυρη του Λάμποβου, που πραγματοποιείται στην Παραμυθιά!

Την σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος, ύστερα από παράπονα που δέχθηκε από γονείς μαθητών αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής.

Η διοίκηση του συλλόγου απευθύνεται εγγράφως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας ζητώντας την παρέμβασή της ώστε να ματαιωθούν άμεσα οι εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί.

Στο έγγραφο σημειώνεται:

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικές εκδρομές χαρακτηρίζονται ως «εκπαιδευτικές» σε σχετική υπουργική απόφαση και «απορρέουν από τον παιδαγωγικό – μορφωτικό χαρακτήρα του σχολείου».

Είναι προφανές πως η επίσκεψη σε παζάρι – ή σε εμπορικό κέντρο, σε άλλες περιπτώσεις – δεν συμβαδίζει με τα παραπάνω και πρέπει να τίθενται εκτός προγράμματος. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών που δεν το επιθυμούν, αφού δεν τηρείται ο εκπαιδευτικός και μορφωτικός χαρακτήρας της εκδρομής.

Πέραν αυτού, τέτοιες ενέργειες, αφενός πλήττουν το εμπόριο της πόλης μας, αφετέρου συνιστούν απαράδεκτη πρακτική που μπορεί να μετατρέψει τους μαθητές σε αντικείμενα εκμετάλλευσης, αφού δεν έχουν αναπτύξει ακόμη πλήρη καταναλωτική συνείδηση. Σας ζητούμε λοιπόν να παρέμβετε ώστε να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές κατευθυνόμενης επίσκεψης σε εμπορική αγορά και πόσο μάλλον σε παζάρι, που πανελλαδικά καταγγέλλονται από τους εμπορικούς συλλόγους ως χώροι διακίνησης προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ