Απειλούνται να χάσουν το πρόγραμμα οι νέοι γεωργοί

STABLOS_PROBATAΑντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν οριστικά το πρόγραμμα και την επιδότηση βρίσκονται δεκάδες αγρότες της Πρέβεζας που είχαν ενταχθεί στο μέτρο ενίσχυσης της εγκατάστασης νέων γεωργών.

Μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, προβλέπονταν η παρακολούθηση σεμιναρίων, η οποία αποτελεί και την προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης και τη συνέχιση του προγράμματος.

Τα σεμινάρια πραγματοποιεί ο ΟΓΕΚΑ Δήμητρα με την διαφορά όμως ότι δείχνει πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή. Έτσι από τους εξήντα δικαιούχους του προγράμματος έχουν εκπαιδευτεί μόλις 15 παρότι συμπληρώνεται μία τριετία από την έναρξη του προγράμματος.

Έτσι όχι μόνο δεν μπορούν να εισπράξουν τη δεύτερη δόση αλλά αντιμετωπίζουν την απειλή επιστροφής και της πρώτης.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΓΕΚΑ Δήμητρα στην Πρέβεζα είναι κλειστός εδώ και χρόνια, ενώ το τμήμα που λειτουργεί στην Άρτα μάλλον αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες αφού λειτουργεί με αποσπασμένο προσωπικό.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει καυτηρίασε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός. Σημείωσε μάλιστα πως αντίστοιχα σεμινάρια δεν έχουν γίνει σε Γιάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία

με τον κλάδο να αναμένει την απάντηση από τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ