Απεργία στα ΑΕΙ, στον αέρα η εξεταστική

foitikes eklogesΜε 48ωρη απεργία η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε διαρκείας διαμαρτύρονται οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές των ΤΕΙ για τις περικοπές στους μισθούς που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και το 30%

Οι πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει ήδη τις αντιθέσεις και μάλιστα, χαρακτηρίζουν άδικη την περικοπή των μισθών του στο πλαίσιο των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Αποτέλεσμα της απεργίας είναι η διακοπή της εξεταστικής για τους φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου. H Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε, έπειτα από τρίωρη συνεδρίασή της, να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ενώ δηλαδή ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Σύμφωνα με το Έθνος την επομένη της απεργίας, δηλαδή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ και να συγκεκριμενοποιήσει τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται ο κλάδος.

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές επίσης αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα μελετάται το ενδεχόμενο πενθήμερης απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι προτάσεις του υπ. Οικονομικών για τις μειώσεις αποδοχών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Όπως είναι λογικό αυτές οι κινητοποιήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στους φοιτητές που βλέπουν άλλη μια εξεταστική να αρχίζει τις αναβολές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ