Απέραντη τάφρος μόλυνσης… Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους στην Κληματιά

klimatia t2

klimatia t2

Σε μία απέραντη εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί η τάφρος της Λαψίστας που από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καταλήγει στον ποταμό Καλαμά. Η τραγική κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της Κληματιάς, οι οποίοι διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αντέχουν άλλο.

Τις αποκρουστικές εικόνες της τάφρου κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός Ήπειρος TV1, ο οποίος συνάμα μετέφερε την οργισμένη φωνή των κατοίκων της Κληματιάς.

klimatia t1

Στην έξοδο της σήραγγας Λαψίστας, δεν βγαίνει νερό… Βγαίνουν μόνο λύματα ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ντόπιων το πρωί τα πάντα ήταν μαύρα… Το μόνο που κυλούσε ήταν μία απέραντη μαυρίλα..

Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει χαθεί.. Αποκρουστικές οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια στις άκρες της τάφρου.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο. Δεν αντέχουμε. Δεν μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε», επαναλάμβανε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, ζητώντας άμεσα μέριμνα από τους αρμόδιους και λήψη μέτρων.

«Η τοπική κοινωνία υποφέρει και κανένας δεν ενδιαφέρεται.. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο αυτή την κατάσταση», τόνισαν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων…

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι εστίες μόλυνσης εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, από όπου διέρχεται η τάφρος της Λαψίστας για να καταλήξει στη συνέχεια στον Καλαμά και επισημαίνουν την ανάγκη κινητοποίησης τόσο του Δήμου Ιωαννιτών όσο όμως και του Δήμου Ζίτσας που είναι αποδέκτης αυτής…

klimatia t3

klimatia t4

klimatia t5

lklimatia6

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ