Απειλεί να κατεβάσει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ για την πώληση της ΔΕΗ

DEH MPLAK AOYT

DEH MPLAK AOYT

Με δυναμικές κινητοποιήσεις για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, όπως εκείνες του 2014 όταν είχαν σημειωθεί πολύωρες διακοπές ρεύματος, προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ.

Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, προκαλεί «βραχυκύκλωμα» και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός πριν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών να διατρανώνει την αντίθεσή του, και τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να είναι έντονα προβληματισμένοι. Oι εταίροι έχουν διαμηνύσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

«Δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών… Πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE Γιώργος Αδαμίδης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

«Μιλάμε για πώληση όχι της μικρής ΔΕΗ, άλλα της μισής ΔΕΗ» ανάφερε μάλιστα. «Η ΔΕΗ δεν έχει ανάγκη από καμία πώληση. Θα είναι η καταστροφή των καταναλωτών γιατί αν έχουμε ολιγοπώλιο στην ενέργεια με την ΔΕΗ αποδεκατισμένη θα έχουμε αυξήσει των τιμολογίων» υποστήριξε ο κ. Αδαμιδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις του 2014, όταν, όπως τόνισε, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να τους επιστρατεύσει προκειμένου να σταματήσει η απεργία και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος. «Όταν μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις προφανώς θα λείψει και ενέργεια από το σύστημα» προειδοποίησε.
Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης χαρακτήρισε το λιγνίτη «εθνικό καύσιμο» επιμένοντας στην αναγκαιότητά του. Επίσης, ανέφερε ότι οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν δικές τους λιγνιτικές μονάδες.

Κώστας Μανιάτης πρόεδρος Ένωση τεχνικών ομίλου ΔΕΗ : θα κατεβάσουμε τους διακόπτες

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ προανήγγειλε και ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών του ομίλου του μεγαλύτερου σωματείου της ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης.

: Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τροπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Στην ερώτηση αν επαναληφθούν ίδιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ οπως στο παρελθόν με κατέβασμα του διακόπτη και τη διακοπή ρεύματος, απάντησε: Φυσικά. Οι εργαζόμενοι εχουν δικαίωμα της απεργίας οχι για τους εαυτούς τους αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν σε πιο σημείο βρίσκεται η χώρα μας και θα αντισταθούν στην εποχή των μνημονίων οταν οι δανειστές τοκογλύφοι όπως είπε θέλουν να αγοράσουν τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ. Αναφερόμενος στις συζητήσεις με τον κ. Σταθάκη , ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ , είπε για τον υπουργό ενέργειας, ότι ελπίζει στο τέλος όπως τους εξήγησε οτι θα εξαιρεθεί απο τις απαιτήσεις των δανειστών το κομμάτι της ενέργειας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ