Απέχουν από πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι Εφετείου

afisa pleisti

afisa pleisti

Την αποχή τους από κάθε διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Η αποχή αφορά τόσο συμβατικούς όσο και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όπως και από όλες τις προκαταρκτικές πράξεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι συμβολαιογράφοι ζητούν:

1) Την προστασία και τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των συμβολαιογράφων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού, από τις επιθέσεις που δέχονται από διάφορες ομάδες και στρέφονται πλέον, κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού και τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου από τα εντεταλμένα, προς τούτο, όργανα της Πολιτείας, για την τήρηση της τάξης και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

2) Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης.

3) Την διενέργεια των πλειστηριασμών, συμβατικών και ηλεκτρονικών, σε δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.

4) Την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία (1) ημέρα την εβδομάδα και όχι διαζευκτικά Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή, όπως προβλέπεται σήμερα, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα ελέγχου της όλης διαδικασίας.

5) Τη μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου.

6) Την λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, για την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Για τη λήψη απόφασης για τη διακοπή ή τη συνέχιση της αποχής θα συγκληθεί και θα αποφασίσει νέα Γενική Συνέλευση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ