Απαραίτητα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για τη σύνταξη ΟΓΑ

OGAΌλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων πρέπει να δηλώσουν τα σωστά ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μέχρι 26/11.

Να ελέγξουν άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι, ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι, αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν έως 26 Νοεμβρίου στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος.

Επισημαίνουμε ότι η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα (στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος ) διότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.

Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/ επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ