Απαντήσεις με αναρτήσεις για τον δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς

meleti perifereiarxis

Μία, μάλλον οργισμένη ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, προκάλεσαν οι δημόσιες παρεμβάσεις των τελευταίων ωρών, για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Η πρώτη παρέμβαση ήταν από τον βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη επίσημης ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Υποδομών, για την πορεία των μελετών και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Η δεύτερη παρέμβαση ήταν από τον Γιώργο Ζάψα, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Περιφερειακή Αρχή για την τμηματική δημοπράτηση του έργου, ανακοίνωση που έγινε προ λίγων ημερών από τον Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης ανήρτησε μία εικόνα η οποία προφανώς προέρχεται από την μελέτη του έργου, σημειώνοντας ότι «η μελέτη παραδόθηκε και έχει ωριμάσει».

Στην ίδια ανάρτηση –η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων γίνεται όλο και πιο συχνή στην Περιφέρεια Ηπείρου ενώ την ίδια ώρα μειώνεται η επίσημη- ο Περιφερειάρχης αναφέρει πως για το τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά λείπουν τα κτηματολογικά στοιχεία ως εκ τούτου θα γίνει δημοπράτηση με προαίρεση!

«Μετά από πολλά χρόνια υπάρχει σοβαρότητα. Αλλά να μιλάνε αυτοί που τόσο χρόνια δεν είπαν τίποτα για τις αλλαγές στα διευρωπαικά δίκτυα ανάλογο με τον κυκλοφοριακό φόρτο και δεν έκαναν καμία μελέτη ωρίμανσης, έλεος…» αναφέρει στην ανάρτησή του, φωτογραφίζοντας εμμέσως και τον πρώην υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης και ο ίδιος ως περιφερειάρχης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να γνωρίζει τα τεκταινόμενα.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης τοποθέτησε την δημοπράτηση του έργου εντός τριμήνου ενώ ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Πωγωνίου αναφέρθηκε σε δημοπράτηση του έργου την άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ