Απαντήσεις για τα ΚΔΑΠ και τις προσλήψεις στις εκπαιδευτικές δομές

pneumatiko st

Εκτενείς απαντήσεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων στις εκπαιδευτικές δομές καθώς και για τα ΚΔΑΠ έδωσε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου.

Το Πνευματικό Κέντρο και οι δομές του δοκιμάστηκαν από την πανδημία καθώς χρειάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να αναστείλουν την λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων και να απολέσουν έτσι σημαντικά έσοδα.

Στο διάστημα αυτό όπως και σε όλη του την διαδρομή στηρίχθηκε οικονομικά από τον Δήμο.

Η κ. Ακονίδου τόνισε ότι οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ μέχρι στιγμής είναι μόλις 97 και έκανε γνωστό ότι σε μία προσπάθεια ενίσχυσής τους θα εισηγηθεί τη δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στα ΚΔΑΠ όλων των ωφελούμενων που είχαν πλήρη φάκελο για τη λήψη voucher και απορρίφθηκαν από την ΕΕΤΑΑ.

«Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που ήδη ολοκληρώνεται αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει και αφορά στα μουσικά σχήματα, γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπευθύνων (καλλιτεχνικού διευθυντή και αρχιμουσικού), σύμφωνα με τις οποίες διασφαλίζεται η άριστη καλλιτεχνική λειτουργία με ποιοτικά αποτελέσματα των μουσικών συνόλων (Συμφωνικής και Φιλαρμονικής) και με γνώμονα τις οικονομικές παραμέτρους, που σχετίζονται άμεσα με την επιχορήγηση και την οικονομική στήριξη του Πνευματικού Κέντρου από τον Δήμο Ιωαννιτών. Με λίγα λόγια, οι αποφάσεις που αφορούν στη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου είναι ευρύτερο θέμα της δημοτικής αρχής» τόνισε η κ. Ακονίδου.

Υπογράμμισε ότι αποτελεί δέσμευση της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου ότι, εφόσον το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση των εγγραφών, υπάρξει εισήγηση για κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό, θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων αυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο μέσος όρος των σπουδαστών στο Δημοτικό Ωδείο από το σχολικό έτος 2012-2013 έως το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν 605 σπουδαστές, ενώ τη διετία 2020-2022 ήταν 485. Στη Σχολή Χορού ο μέσος όρος των σπουδαστών από το σχολικό έτος 2013-2014 έως το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν 360 και τη διετία 2020-2022 ήταν 198. Στα ΚΔΑΠ ο μέσος όρος των μαθητών την περίοδο 2013-2020 ήταν 400, ενώ την περίοδο 2021-2022 ο μέσος όρος αυτών ήταν133, ενώ το σχολικό έτος 2022-2023 μόλις 97. Ο μέσος όρος των προκηρύξεων για την κάλυψη θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου την περίοδο 2013-2020 ήταν 75 και τη διετία 2020-2022 ήταν 88, ο μέσος όρος των εσόδων από τις δομές του Πνευματικού Κέντρου κατά την περίοδο 2013-2019 ήταν 480.000€, ενώ κατά το διάστημα 2020-2022 ήταν μόλις 240.000€.

«Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά και μου ανατέθηκε η Προεδρεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, ως αποκλειστικό και μόνο γνώμονα είχα και έχω την προσφορά προς όλους τους Δημότες ενός καλύτερου πολιτιστικού προϊόντος με συνέπεια, ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκειμένου η πόλη μας να διακρίνεται για την υψηλού επιπέδου πολιτιστική της δράση και παρουσία. Σε αυτή την προτεραιότητα παραμένω συνεπής» κατέληξε.

Κατόπιν το λόγο πήραν οι κ.κ. Φοίβος Παπαδόπουλος (καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας ) και Δημήτριος Αμπατζής (Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας), οι οποίοι σημείωσαν ότι το έργο των μουσικών συνόλων του Πνευματικού Κέντρου παραμένει σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο ενώ διαφαίνεται και μια μικρή αλλά ανοδική τάση στις εγγραφές νέων μαθητών έπειτα από τα δύο δύσκολα χρόνια της υγειονομικής κρίσης, που επέδρασε αρνητικά στον ισολογισμό της Επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ