Απανωτά αυτογκόλ της Δημοτικής Αρχής… Παίρνει πίσω τα σημειώματα για τις συνδέσεις στο Πέραμα

dsperama

dsperama

Απανωτά αυτογκόλ πέτυχε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με αφορμή τις συνδέσεις του Περάματος με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.

Αυτογκόλ και ουσιαστικά και πολιτικά, ενώ αναδείχθηκαν κι εσωτερικές διαφωνίες όπως και διαφορετικές προσεγγίσεις τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και στη λειτουργία του ενιαίου δήμου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την συνεδρίαση, που μύριζε μπαρούτι, κορυφαία στελέχη είχαν επιλέξει να απουσιάζουν πιστεύοντας ότι θα βγουν αλώβητα από την διαδικασία. Όμως και οι απόντες, όπως και οι παρόντες κρίνονται, κυρίως από τους πολίτες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η μαζική η παρουσία κατοίκων του Περάματος, οι οποίοι αρκετές φορές αντέδρασαν ακραία, με ύβρεις και βαρύτατες εκφράσεις εναντίον μελών του σώματος. Το γεγονός αυτό, πυροδότησε την ένταση εξ αρχής, οδήγησε σε δύο διακοπές αρκετής ώρας και αρκετές φορές η κατάσταση οδηγήθηκε σε οριακό σημείο…

Η συζήτηση διήρκησε τρεις ώρες περίπου με την αιτία του προβλήματος να εντοπίζεται στο 2007! Τότε που οι Δήμοι Ιωαννίνων και Περάματος συμφώνησαν για την σύνδεση με το αποχετευτικό. Και ναι μεν συμφώνησαν αλλά φαίνεται ότι από κει και πέρα δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Έτσι κάτοικοι που συνδέθηκαν κατέβαλαν το αντίτιμο που είχε οριστεί, όχι όμως από την ΔΕΥΑΙ αλλά από τον Δήμο Περάματος, στο ταμείο του οποίου έμειναν και τα χρήματα. Η ΔΕΥΑΙ δέκα χρόνια μετά δεν έχει εικόνα για τον αριθμό αυτών που έχουν συνδεθεί, για τα χρήματα που έχουν καταβάλει, όπως και για εκείνους που μπορεί να χρησιμοποιούν το αποχετευτικό χωρίς να υπάρχει κανένα επιπλέον στοιχείο.

Σε αυτή, την όντως χαοτική κατάσταση, επιχειρήθηκε να μπει τάξη… Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα, καθώς όσοι είχαν πληρώσει καλούνταν να ξαναπληρώσουν, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων ήταν ασφυκτικά!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, την οποία η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει, άρχισαν τα αυτογκόλ…

Το σημαντικότερο ίσως ήταν με την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Γκόγκου, ο οποίος εκλέγεται στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και μετείχε στη Δημοτική Αρχή που χειρίστηκε το θέμα των συνδέσεων το 2007!

Ενώ νωρίτερα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κατακεραύνωνε το Νίκο Γκόντα, υποστηρίζοντας ότι για τις συνδέσεις δεν υπήρχαν συμφωνίες, ο Κώστας Γκόγκος τον δικαίωσε πλήρως, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν αποφάσεις και υπογραφές μεταξύ των δύο Δήμων. Ο κ. Γκόγκος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι βρήκε και διαθέτει όλες τις μηχανογραφικές καταστάσεις από όπου προκύπτουν τα στοιχεία για τις πληρωμές, έγγραφα που η Δημοτική Αρχή ισχυρίζονταν ότι δεν υπήρχαν…

Και μετά ακολούθησαν κι άλλα αυτογκόλ, όπως άλλωστε αποτυπώνονται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτογκόλ Νο2.. Η Δημοτική Αρχή προχωρά στην ανάκληση όλων των ενημερωτικών σημειωμάτων που έχουν αποσταλεί στους κατοίκους του Περάματος..

Αυτογκόλ Νο3.. Θα τηρηθούν στο ακέραιο οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια για προνομιακή μεταχείριση των κατοίκων που αφορά σε μειωμένα τέλη σύνδεσης και χρήσης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ