Απαλλοτριώνουν περιουσίες με τους δασικούς χάρτες

Τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από τους δασικούς χάρτες ανέδειξε με δηλώσεις του, για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε και πάλι τον Υπουργό να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις καθώς ουσιαστικά απαλλοτριώνονται περιουσίες.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της διάταξης ότι κατά τεκμήριο ανήκει στο Δημόσιο κάθε δασική έκταση, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης ο Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση για εκτάσεις με δεντρώδεις καλλιέργειες.

Όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη.

«Το κράτος δεν ασχολείται με την ουσία και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. 978/1979 αν και θεσπίστηκε κυρίως για να σώσει την Αττική,  ούτε εκεί – όπως αποδείχτηκε- έγινε τίποτε.

Και έρχονται εδώ να ξεσπιτώσουν τους πάντες από τις ακριτικές περιοχές που φυλάνε «Θερμοπύλες». 

Από το 1979 και μέχρι σήμερα όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν για να προστατεύουν τη φύση, διώχνουν τον κόσμο από τη φύση, η οποία χωρίς ανθρώπους γίνεται ζούγκλα.

Έστω και την ύστατη στιγμή ζητώ να περάσουν το νόμο για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, ώστε να μπορούμε εκεί που είτε ένεκα εμφυλίου, είτε λόγω  αστυφιλίας έφυγε ο κόσμος, να ξαναδώσουν το δικαίωμα για φυτεύσεις που βοηθάνε και το περιβάλλον και τον άνθρωπο» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος πρόσθεσε, ότι υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη από πολίτες που θεωρούν ότι αδικούνται, άλλως οι περιουσίες τους θα περιέλθουν στο Δημόσιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ