Απαγόρευση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων με απόφαση της ΕΛΑΣ

giannena kentro

Με βασικό στόχο την αποτροπή των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομία απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι υπαίθριες συναθροίσεις.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αποδίδεται στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

•             διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

•             διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ