Απ΄ του χρόνου νερό στο Ανώγειο! Δυσκολεύονται να το πιστέψουν…

anogeio prevezas

anogeio prevezas

Στα «προσεχώς» του δήμου Ζηρού ο τελευταίος κύκλος του σήριαλ «νερό στ΄Ανώι»!

Το Δ.Σ ενέκρινε πίστωση για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου και σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου μέχρι να εκτελεστεί το έργο θα έχει μεριμνήσει και η ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση στο σημείο της γεώτρησης ώστε να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει η αντλία για την άντληση του νερού και μεταφορά του στη δεξαμενή. Σύμφωνα πάλι με τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο και του χρόνου το καλοκαίρι οι κάτοικοι της ορεινής κοινότητας θα έχουν επιτέλους νερό στα σπίτια τους.

Κι εκεί που ο κ. Καλαντζής υπολόγιζε να δρέψει συγχαρητήρια ανακούφισης από τους Ανωγειάτες, που ως επί το πλείστον κατοικούν στη Φιλιππιάδα, ήρθε αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση δημότη, δικαιολογημένη εν μέρει, από την χρόνια ταλαιπωρία.

Μετά τη λεπτομερή ενημέρωση η αμφισβήτηση μετατράπηκε σε αναμονή μετ΄ελπίδας.

Ο κ. Καλαντζής έκανε λόγο για τρία κυβικά νερού την ώρα. «Για τόσο νερό μιλάμε ότι θα διαχειριστούμε» είπε συγκεκριμένα, καθώς οι αναφορές των κατοίκων βάσει μετρήσεων του ΙΓΜΕ προ δεκαετίας ήταν υπερδιπλάσιες.

Για την ιστορία της υπόθεσης να σημειώσουμε πως ήταν διακαής πόθος των απανταχού Ανωγειατών να αποκτήσουν κάποτε νερό, στο κατεξοχήν ποιμενικό, ορεινό χωριό του Ξηροβουνίου.

Το 2004 επί νομαρχίας Β. Ιωάννου κάποιοι κινήθηκαν αποτελεσματικά και έγινε επιτέλους γεώτρηση απ΄την οποία έτρεξε άφθονο νερό.( Υπάρχουν άλλωστε φωτογραφικά στιγμιότυπα δίπλα στον κρουνό του γεωτρύπανου). Έκτοτε μελέτες επί μελετών του πρώην δήμου Ανωγείου, μετέπειτα φιλιππιάδας και Ζηρού, γίνονταν για να πάει το νερό στα σπίτια και νερό ακόμα δεν έχει πάει. Οι κτηνοτρόφοι τα καλοκαίρια και οι επισκέπτες εξυπηρετούνται παραδοσιακά από τις στέρνες και την υδροφόρα του δήμου.

Αν έστω και του χρόνου λήξει αυτό το σήριαλ τότε μπορεί να προσδοκά ο κ. Καλαντζής σε ευχαριστίες όπως περίμενε από χθες, ή ακόμη και να πίνουν νερό στ΄όνομά του! Για την ώρα τηρείται στάση αναμονής κι όχι άδικα, δεδομένου του ιστορικού.

ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ