Αντίθετος με τις αποφάσεις για το «Ιόνια Κακαβιά»

kalogiannis stauros

Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να εκχωρήσει στην Περιφέρεια Ηπείρου την ευθύνη για την ολοκλήρωση της μελέτης και για την κατασκευή του έργου Ιόνιας- Κακαβιάς, εκφράζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης προχώρησε σε γραπτή δήλωση με αφορμή την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Υποδομών.

Όπως σημειώνει οι εξελίξεις για το βόρειο τμήμα του άξονα Ε-65 είναι θετικές όμως για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς δεν δηλώνει αισιόδοξος και εκφράζει την διαφωνία του στην απόφαση να ανατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Δεν είμαι όμως αισιόδοξος για την υλοποίηση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά σε εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η παραχώρηση της αρμοδιότητας του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ενημέρωσα σχετικά τον Υπουργό κ. Καραμανλή. Το έργο είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, ανήκει μάλιστα στον κορμό του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, ο προϋπολογισμός του είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει συνεπώς να κινηθεί σε κεντρικό επίπεδο. Γι’ αυτούς τους λόγους άλλωστε είχα ταχθεί εξ’ αρχής, και το δήλωσα στη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των Φορέων της Ηπείρου, τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα, εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης. Η ανάκληση της σχετικής πράξης της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου. Πρέπει να ξαναδούμε το συντομότερο δυνατό το θέμα, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ