Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό…

kiriakos mitsotakis

Θέμα χρόνου είναι ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να είναι σαρωτικός. Ο ανασχηματισμός τοποθετείται χρονικά μέσα στην εβδομάδα με πιθανότερες ημέρες την Δευτέρα ή την Πέμπτη.

Οι μεγάλες φωτιές σε Πελοπόννησο, Εύβοια και Αττική και οι χειρισμοί που έγιναν αποτέλεσαν την αιτία για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι πρόσωπα κλειδιά αποτελούν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην περίπτωση του πρώτου δε η απόφαση του Πρωθυπουργού θα κριθεί κυρίως πολιτικά. Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο, δύο χρόνια υπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βρίσκεται στο στόχαστρο αφενός του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου της Φώφης Γεννηματά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πάλι, ήταν αυτός που ουσιαστικά σήκωσε το βάρος όλων των μέτρων για την πανδημία, συγκεντρώνοντας πολύ συχνά όλη την οργή των πολιτών.

Από κει και πέρα οι αλλαγές αναμένεται να αγγίξουν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν διαρροές ονομάτων.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται μέσα στην εβδομάδα ώστε οι όποιοι κραδασμοί προκληθούν να έχουν απορροφηθεί πριν την άνοδο του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την Ήπειρο στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα μετέχει ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ