Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης

petrelaio epidoma t

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Ένα μέρος του επιδόματος θέρμανσης θα δοθεί ως προκαταβολή έως τις 10 Δεκεμβρίου σε όσους είχαν λάβει πέρυσι επίδομα θέρμανσης. Το ύψος της προκαταβολής θα είναι ίσο με το περσινό επίδομα.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα πάρουν επιπλέον επίδομα όσοι ήταν δικαιούχοι πέρυσι, αλλά και οι νέοι δικαιούχοι θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί κάποιος να έχει αγοράσει ποσότητα διπλάσιας αξίας. Δηλ. αν κάποιος δικαιούται 200 ευρώ επίδομα, θα πρέπει να βάλει πετρέλαιο αξίας 400 ευρώ.

Κάποιος μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε αυτή την περίπτωση το επίδομα θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι επιδοτούνται το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τα καυσόξυλα, το υγραέριο και το pellet.

Η πληρωμή σε δόσεις θα γίνει μόνο μέσω πιστωτικών καρτών. Όσοι έβαλαν πετρέλαιο πέρυσι, θα λάβουν επίδομα μόνο εάν βάλουν και φέτος.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, «κόβονται» οι κάτοχοι ΙΧ άνω των 1.928 κ.εκ., οι κάτοχοι σκαφών μήκους μεγαλύτερου των 5 μέτρων, οι φιλοξενούμενοι και όσες οικογένειες έχουν πάνω από δύο αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ