Αντιπεριφερειάρχης εναντίον δημάρχου για τον κόμβο Φιλιατών

komvos filiaton

Η αυτοψία που έκανε η μελετητική ομάδα στη θέση Παραλία του Δήμου Φιλιατών όπου πρόκειται να κατασκευαστεί κόμβος προκαλεί αιφνίδια ένταση στις σχέσεις Αντιπεριφέρειας και Δήμου.

Ο Δήμος Φιλιατών με την ολοκλήρωση της αυτοψίας έσπευσε να ανακοινώσει ότι ένα χρόνιο πρόβλημα στην είσοδο των Φιλιατών παίρνει τέλος. Στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας ανατίθεται η μελέτη κατασκευής κόμβου στην διασταύρωση του δρόμου Σαγιάδα-Φιλιάτες στη θέση “Παραλία”».

Η ανακοίνωση προφανώς δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα γεγονός που ενόχλησε σφόδρα τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.

Έτσι με επίσημη ανακοίνωση τονίζει ότι «η υπό εκτέλεση μελέτη (κατασκευή κόμβου στην είσοδο πόλης Φιλιατών) ξεκίνησε αποκλειστικά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και περιλαμβάνει άλλους δύο κόμβους, στην περιοχή του Δήμου Σουλίου (διασταύρωση Προδρομίου και διασταύρωση Σκανδάλου) για να περιοριστεί στο ελάχιστο η επικινδυνότητα των οδικών αξόνων στις ανωτέρω περιοχές στα πλαίσια οδικής ασφάλειας.

Ανατέθηκε στις 5-5-2021 από την ΠΕ Θεσπρωτίας στο μελετητικό σχήμα «Μέτρον σύμβουλοι μηχανικοί Α.Ε»

Η Π.Ε Θεσπρωτίας ενημέρωσε τον Δήμο Φιλιατών για την επικείμενη επιτόπια αυτοψία -παρουσίαση της αρχικής πρότασης της μελετητικής ομάδας προς τον Δήμο ώστε να μας γνωρίσει τυχόν αιτιάσεις επί της μελέτης.

Αντ’ αυτού ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ έσπευσαν να οικειοποιηθούν και αυτοδιαφημιστούν από το όλο εγχείρημα .

Την ανωτέρω μελέτη την προωθούμε και λόγω της δέσμευσης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα. 

Τα σχόλια για αυτή την ενέργεια από πλευράς Δημάρχου περιττεύουν.                 

         Αναδεικνύουν τον τρόπο «συνεργασίας» που επιδιώκει ο Δήμαρχος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ