Αντιπαράθεση στη ΔΕΥΑΙ και στο βάθος λυματολάσπη

Συνέχεια στην αντιπαράθεση, σε μία ακόμη αντιπαράθεση για την ΔΕΥΑΙ, δίνει ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η παράταξή του.

Το νέο επεισόδιο ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ορίστηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης που λειτουργεί ακόμη με την παλιά σύνθεση.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ με ανακοίνωσή του αμφισβήτησε τη νομιμότητα ορισμού του νέου προέδρου Άρη Μπαρτζώκα.

Ο Άρης Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε με μία αιχμηρή ανακοίνωση κάνοντας ειδική μνεία στην ανάθεση της λυματολάσπης, θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ στην προγραμματισμένη συνεδρίαση και επισημαίνοντας ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Η «Ενότητα Πολιτών» σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «οδιαγωνισμός για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, κληρονομιά από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, μετά τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και την πολιτική απόφαση που έλαβε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εξελίχτηκε καθόλα νόμιμα με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων της Επιχείρησης και το μόνο που έρχεται να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του είναι να κατακυρώσει το αποτέλεσμά του.

Ακριβώς επειδή διαθέτουμε εκτός από νομιμότητα και ηθική, με την ολοκλήρωση του εν λόγω διαγωνισμού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, προστατεύοντας τον μελλοντικό πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και τους εισαγγελείς.

Τέλος, ο κ. Μπαρτζώκας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η πολιτική όσο και η ποινική ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί στο ευαίσθητο περιβαλλοντικό σύστημα του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων εξακολουθούν να βαραίνουν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Περισσότερα στην αίθουσα του κυρίαρχου πολιτικού Οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί όπου η δική μας Δημοτική Αρχή συζητούσε όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ