Αντιπαράθεση για τον παιδικό σταθμό στη Βουνοπλαγιά

kdap paidikoi

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Λαικής Συσπείρωσης και της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας ξεσπά με αφορμή τον παιδικό σταθμό στη Βουνοπλαγιά.

Η Λαική Συσπείρωση κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι μεθοδεύει το άμεσο κλείσιμο του παιδικού σταθμού και ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης και συνειδητής υποβάθμισης, ο παιδικός σταθμός της Βουνοπλαγιάς έφτασε να έχει μόλις 7 παιδιά με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Αντί λοιπόν να προβληματιστεί έστω και στο ελάχιστο, η Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε μια επίθεση κατασυκοφάντησης των εργαζόμενων για τις μειωμένες εγγραφές, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό το εξαιρετικό εκπαιδευτικό τους έργο.

Στο απόγειο της αδιαφορίας απέναντι στις ανάγκες των παιδιών της Βουνοπλαγιάς, ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς, κι ενώ τα νήπια ακόμα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, η διοίκηση απομάκρυνε τη μία από τις δύο μόνιμες δασκάλες και έφερε στη θέση της μια εργαζόμενη μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, της οποία η σύμβαση λήγει τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μια αντιπαιδαγωγική πράξη που όχι μόνο δυσκολεύει τώρα τα νήπια αλλά θα τα δυσκολέψει και όταν θα απομακρυνθεί (και) η νέα δασκάλα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑΣΥ στην ανακοίνωσή της!

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της περνά στην αντεπίθεση καυτηριάζοντας την απουσία του δημοτικού συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» παρακάμπτοντας το Προεδρείο του Δ. Σ. Ζίτσας απευθύνεται μέσω των μέσων ενημέρωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητά να συζητήσει και να πάρει απόφαση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, « για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός Βουνοπλαγιάς», λες και έχει τεθεί από κάποια πλευρά τέτοιο ζήτημα.

Όσον αφορά στα καταγγελλόμενα, ας μας απαντήσει λοιπόν ο συντάκτης της ανακοίνωσης άραγε σε ποιόν παιδικό σταθμό η αναλογία νηπίων – δασκάλων  είναι ένας δάσκαλος για τρία νήπια ;

Όσο για τα έργα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προτείνουμε στον κ. Τζίμα να απευθυνθεί και να ενημερωθεί πλήρως από τις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου του Δήμου, όπως όφειλε να έχει κάνει με το θεσμικό του ρόλο.

Κλείνοντας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών αλλά και γενικότερα όλων των δομών του Δήμου Ζίτσας δεν εξαρτάται από εκβιασμούς και παρεμβάσεις τρίτων αλλά από την προσπάθεια όλων, αιρετών και εργαζομένων να υπηρετήσουμε με συνέπεια τους δημότες και τις ανάγκες τους.

Τέλος, ευελπιστούμε και ευχόμαστε η «Λαϊκή Συσπείρωση» να ξαναβρεί τα «πατήματά της», ως παράταξη της αντιπολίτευσης, όσο ο Δημοτικός της Σύμβουλος θα εγκλιματίζεται και πάλι στα έδρανα του Δημοτικού  Συμβουλίου Ζίτσας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ