Αντιμέτωπο με την πρόκληση…

Αντιμέτωπο με το μέλλον του βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Και ως ένα βαθμό το μέλλον αυτό ορίζεται από το αποτέλεσμα των πρυταντικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα.

Σε κυρίαρχο θέμα αναδεικνύεται η συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, που φέρνει όχι μόνο νέες σχολές και τμήματα αλλά κι ένα ερευνητικό κέντρο, αίτημα από την δεκαετία του 2000..

Υπάρχουν δυνάμεις που στο καινούριο που έρχεται αντιδρούν. Θεωρούν ότι πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή που στήνεται σε πήλινα πόδια..

Πολλοί άλλωστε ήταν αυτοί που αντιδρούσαν το 1963-64 φωνάζοντας τότε “τι το θέλουν τα Γιάννινα το Πανεπιστήμιο”…

Το καινούριο όμως είναι η μεγάλη πρόκληση.. Και το Πανεπιστήμιο καλείται να την κερδίσει…

Γιατί δεν μπορεί να μείνει μικρό και να αναπολεί το παρελθόν όταν δίπλα του -στην Θεσσαλία και την Πάτρα- θα έχει δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, όπως θα προκύψουν μέσα από την ανάλογη συνένωση..

Προφανώς η συνένωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ένα εκλογικό παιχνίδι ή σε ένα προσωπικό παιχνίδι.

Είναι κάτι στο οποίο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Ηπείρου… Και το Πανεπιστήμιο την πρόκληση αυτή πρέπει να την κερδίσει για να συνεχίσει να υπάρχει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ