Αντιμετώπιση ελληνοποιήσεων και ευφυής γεωργία στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προιόντων του πρωτογενούς τομέα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο πλάνο επίσης της κυβέρνησης μπαίνει η ενίσχυση των συνεταιρισμών, η πράσινη και ευφυής γεωργία και ο εξευρωπαϊσμός αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας. Ένα σχέδιο ασφαλώς φιλόδοξο αλλά και δύσκολο.

Κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρώτη προτεραιότητα, για τη νέα κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ