Αντικατάσταση στο Δελβινάκι μετά την βαριά ποινή

Την διαδικασία αντικατάστασης του προέδρου στην Τοπική Κοινότητα Δελβινακίου κίνησε ο Δήμος Πωγωνίου μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Ο συγκεκριμένος καταδικάστηκε μαζί με άλλους ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Το δικαστήριο επέβαλε βαρύτατες ποινές σε όλους για αδικήματα που είχαν τελέσει το 2017.

Με αφορμή την δικαστική εξέλιξη και την καταδίκη ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Πωγωνίου καταδικάζει απερίφραστα κάθε συμμετοχή σε παράνομη δραστηριότητα. Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η σύλληψη κυκλώματος στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου, η Δημοτική Αρχή τήρησε στάση σιγής σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Δήμος κίνησε όλες τις αρμόδιες διαδικασίες για την αντικατάσταση του εν λόγω Προέδρου και τη Δευτέρα θα γίνει η ορκωμοσία του αντικαταστάτη του.

Σημαία της Δημοτικής Αρχής είναι η προφύλαξη της ασφάλειας της περιοχής και των δημοτών μας. Κάθε πρόσωπο ή πράξη που δεν ακολουθεί την οδό της νομιμότητας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών μας θα μας βρίσκει απέναντι. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ