Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο

diki xa

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις δέκα το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ημέρα που αναμένεται η δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να παραστούν ώστε «να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό, να διατρανώσουμε την ανάγκη καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, να αντισταθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας γιατί η μόνη δικαίωση είναι ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ».

«Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη της ελληνικής ιστορίας και η σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο δίκη ναζιστών, μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έφτασε στο τέλος της. 

Την Τετάρτη, στις 7 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί υποχρέωση ξεχωριστή του καθενός μας η υπεράσπιση κάθε ανθρώπινης ζωής που απειλείται» αναφέρει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ