Αντιεμβολιαστής μήνυσε γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου Φιλιατών

nosokomeio filiaton

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ηπείρου είναι το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Φιλιατών και πέρα από την περιπέτεια στην οποία οδηγείται ένας από τους γιατρούς προκαλεί την αντίδραση τόσο των εργαζομένων όσο και της διοίκησης.

Ένας πολίτης που διαμένει στην Θεσπρωτία είχε κλείσει ραντεβού προκειμένου να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Έδειξε απολύτως συνεπής στο προγραμματισμένο ραντεβού και ο γιατρός που εφημέρευε ξεκίνησε να λαμβάνει το ιστορικό όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο ενδιαφερόμενος έδωσε το ιστορικό και στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι είναι αλλεργικός και νιώθει ανασφάλεια. Ο γιατρός προσπάθησε να ηρεμήσει και καθησυχάσει τον ενδιαφερόμενο πολίτη, ο οποίος τελικά αρνήθηκε τον εμβολιασμό.

Στη συνέχεια εφοδιασμένος με διάφορα έγγραφα και αιτήσεις που διακινούνται από αντιεμβολιαστές μέσω συγκεκριμένων ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα άρχισε να ζητά από τον γιατρό διάφορα έγγραφα για το εμβολιαστικό κέντρο και τα κτιριακά του νοσοκομείου.

Ζήτησε δε και αντίγραφο από το ιατρικό ιστορικό που είχε κρατήσει ο γιατρός.

Ο γιατρός έμεινε άναυδος από το πλήθος των εγγράφων που απαιτούσε ο πολίτης και για τα οποία δεν είχε καμία αρμοδιότητα ο ίδιος και ευγενικά ζήτησε να αποχωρήσει από το εμβολιαστικό ώστε να εξυπηρετηθούν άλλοι πολίτες που ανέμεναν.

Ο πολίτης αποχώρησε μεν αλλά κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού για εξύβριση.

Στη συνέχεια το γεγονός δημοσιοποιήθηκε σε ομάδες αντιεμβολιαστών μέσω των οποίων διαδόθηκε ότι ο γιατρός συνελήφθη και κρατείται κάτι φυσικά που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και της Διοίκησης.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρει:

«Μας έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι Ιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίος έχει την αμέριστη υποστήριξή  μας, μηνύθηκε από πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας του στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 23 χιλιάδες εμβολιασμούς και καθημερινά εμβολιάζονται παραπάνω από 150 πολίτες. Κατά την διαδικασία του εμβολιασμού τηρούνται όλες οι οδηγίες του προγράμματος εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Οποιοσδήποτε πολίτης έχει αμφιβολία ως προς τα εμβόλια ή την διαδικασία εμβολιασμού, μπορεί να ενημερωθεί από τον οικογενειακό/θεράπων Ιατρό του και από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εκτός των άλλων,όλες οι πληροφορίες είναιδιαθέσιμες και στην ιστοσελίδαhttps://emvolio.gov.gr/ .

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και ως υγειονομικοί έχουμε δώσει το παράδειγμα, με πάνω από 93% των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας να είναι πλήρης εμβολιασμένο.

Ως εργαζόμενοι σε δημόσια υπηρεσία υγείας οφείλουμε εκτός από το να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, να προστατεύσουμε τους πολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο για την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσία υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών.

Δεν επιτρέπουμε να διασύρονται ή να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σημειώνει:

Η διοίκηση του ΓΝ Φιλιατών στηρίζει απερίφραστα όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα τελευταία δύο έτη, συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό, για τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Συνεπώς κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του προσωπικού του εμβολιαστικου κέντρου ή του νοσοκομείου εν γένει, και κάθε διατάραξη της λειτουργίας αυτών, μας βρίσκει κάθετα απέναντί τους. Υπενθυμίζω ότι τόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και η συκοφαντική δυσφήμιση, διώκονται ποινικά και επομένως η διοίκηση θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να θέσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε κίνδυνο, για να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ