Αντιδράσεις για την κλοπή της προτομής του Άρη

BELOYXIOTHS1Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που έγινε στη Μεσούντα της Άρτας και προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών και κομμάτων. Ο λόγος για την κλοπή της προτομής του Άρη Βελουχιώτη, που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία του χωριού. Του χωριού όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου, χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Να σημειωθεί ότι η προτομή ήταν διάστασης 50 επί 50 και είχε τοποθετηθεί εκεί, την δεκαετία του ’80.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της περιοχής καθώς πέραν όλων των άλλων αποτελεί προσβολή προς την ιστορία.

Ο Χρ. Γκόκας

Δήλωση για το περιστατικό έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, που επισημαίνει: «Καταδικάζω απερίφραστα τη βανδαλιστική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της προτομής του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα. Τέτοιες ενέργειες , και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων και απειλούν την εθνική ομοψυχία που, πρώτο το ΠΑΣΟΚ με την αναγνώριση της ενιαίας και καθολικής εθνικής αντίστασης, κατοχύρωσε νομοθετικά. Τέτοιες πράξεις δεν είναι απλώς καταδικαστέες, αλλά δίνουν μια άλλη υπόσταση στην ανάγκη για εθνική συνεργασία και ενότητα».

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ

Χθες βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν στην Μεσούντα Άρτας το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Η αστυνομία ενεργεί έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του βάρβαρου ολοκληρωτισμού.

Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μύνι και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σπιλώνονται από τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες.

Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!

TO KKE

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: Ακόμα και τα σύμβολα του ΚΚΕ, δημιουργούν πανικό και τρόμο σε εκείνους που δικαίως έχουν λόγο να φοβούνται την οργανωμένη αντεπίθεση του λαού μας με όρους ρήξης και ανατροπής, που  θα τσακίσει την εξουσία τους.

Γι’ αυτό και βράδυ Τρίτης, μέσα στο σκοτάδι της «ανωνυμίας», «άγνωστοι» κατέστρεψαν το μνημείο που είχε στηθεί στη Μεσούντα Άρτας προς τιμή του Άρη Βελουχιώτη και προξένησαν ζημιές στο μνημείο του ΔΣΕ στις Μελάτες Άρτας. Οι ομάδες των τραμπούκων που ξαμωλήθηκαν από τα αστικά επιτελεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη, με όποιον επιθετικό προσδιορισμό και αν παρουσιάζονται, στόχο έχουν εσένα: τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ, τον φτωχό αγρότη, το νέο και τη νέα, τη γυναίκα  των λαϊκών οικογενειών! Στόχο έχουν το μυαλό και την ψήφο σου ποντάροντας στην τρομοκράτηση της συνείδησής σου για να σε κάνουν να υιοθετήσεις «λύσεις» που βρίσκονται απέναντι από τα δικά σου, ταξικά συμφέροντα!

ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ! Είσαι ο παραγωγός του πλούτου, κάθε πλούτου που παράγεται στην χώρα μας! Σε χρειάζονται, δεν τους χρειάζεσαι! Χωρίς εσένα, κανένα γρανάζι δεν γυρνά γι’ αυτό το λόγο, μπορείς να ζήσεις χωρίς αφεντικά! Μπορείς να οργανώσεις την οικονομία της χώρας με κριτηριο τις ανάγκες σου! Μπορείς να αναπτύξεις τις δυνατότητες της χώρας που σήμερα καταληστεύονται και καταστρέφονται από τη δράση των μονοπωλίων και τους κανόνες της εξουσίας τους! Μπορείς να γίνεις κύριος του εαυτού σου και του μόχθου σου και όχι να εξαθλιώνεσαι για ξένα χρέη και ελλείματα! Μπορείς να ανοίξεις το δρόμο για τη δική σου, πραγματική εξουσία παίρνοντας τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά σου χέρια!

Οι ταξικοί σου αντίπαλοι και το πολιτικό τους προσωπικό, το γνωρίζουν αυτό καλά γι’ αυτό φοβούνται το οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα σου! Τρέμουν για την ώρα που αυτή η προοπτική θα ριζώσει βαθειά στη συνείδησή σου γι’ αυτό αποζητούν, πάση θυσία την αποδυνάμωση του ΚΚΕ!

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ! Η ιστορία του ΚΚΕ δεν εξαφανίζεται με βανδαλισμούς γιατί είναι βαθειά ριζωμένη και συνδεδεμένη με τον ίδιο το λαό μας. Το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του γιατί η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά. Στο πραγματικό δίλημμα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό», η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αποφασιστική και δυνατή: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ