Αντιδράσεις στον Μάτσικα.. Αλλαγή στα όρια της λίμνης ζητούν οι κάτοικοι

limnopoula

Αντιδράσεις από τους κατοίκους στον Μάτσικα: Αλλαγή στα όρια της λίμνης και όχι απαλλοτρίωση..

Επανακαθορισμό στα όρια της όχθης και της παρόχθιας ζώνης σε όλα τα επίμαχα σημεία απαιτούν οι ιδιοκτήτες του Μάτσικα οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στην πράξη αναλογισμού, που σημαίνει απαλλοτρίωση μέρους της ζώνης που έχει καταστεί κοινόχρηστη και αποζημίωση.

Ο Δήμος με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι η διαδικασία θα προχωρήσει εντός των ημερών θεωρώντας ότι αποτελεί βήμα για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαντούν με μία αιχμηρή ανακοίνωση εξαπολύοντας επίθεση στη Δημοτική Αρχή.

Όπως σημειώνουν «οι κάτοικοι του Μάτσικα υφίστανται μακροχρόνια αντισυνταγματική δήμευση των περιουσιών με την Δημοτική Αρχή να αγνοεί ξεκάθαρα και επιδεικτικά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το μείζον αυτό ζήτημα».

Επίσης σημειώνουν ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί πλήρως για τις θέσεις της κυβέρνησης όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών, εννοώντας προφανώς τις υποσχέσεις που δόθηκαν για αλλαγή οριοθέτησης της λίμνης.

Χαρακτηρίζουν απρέπεια την αποστολή των ειδοποιητηρίων για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, σημειώνουν ότι είναι αναχρονιστική επιλογή «την ώρα που υπάρχουν άλλες λύσεις, πιο απλές, που εφαρμόζονται σε όλους τους σύγχρονους και αναπτυγμένους δήμους ανά την Ευρώπη, που σέβονται όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις».

«Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και σε αντίθεση με τα ψεύδη της Δημοτικής Αρχής, πως η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο Μάτσικας – Πέραμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί όχι μόνο για την προστασία των περιουσιών μας, αλλά και επειδή θέλησή μας είναι να γίνει πραγματικά το μεγάλο έργο του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με πράξη επανακαθορισμού ορίων όχθης και παρόχθιας ζώνης σε όλα τα επίμαχα σημεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των κατοίκων του Μάτσικα αναφέρει:

Με οργή και απογοήτευση ενημερωθήκαμε, το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προχωρά στην απονενοημένη ενέργεια της αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους κατοίκους του Μάτσικα αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις των κατοίκων.

Αρχικά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή, πως οι κάτοικοι του Μάτσικα,

υφίστανται τη μακροχρόνια αντισυνταγματική δήμευση των περιουσιών μας, με την Δημοτική Αρχή Ελισάφ να αγνοεί ξεκάθαρα και επιδεικτικά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το μείζον αυτό ζήτημα.

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ και οι συνεργάτες του, καθώς και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι,

αδιαφορούν πλήρως για τις θέσεις της κυβέρνησης όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών και η οποία είναι εκείνη που ανακοίνωσε δια στόματος του ίδιου Πρωθυπουργού την χρηματοδότηση του σημαντικού έργου του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου.

Η απρέπεια της αποστολής των ειδοποιητηρίων στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ιδιοκτησίες συνιστούν μνημείο ανηθικότητας, ψεύδους και θράσους όταν μάλιστα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται η φράση «ο Δήμος δεν στερεί την περιουσία κανενός…» δηλαδή μας αποστέλλει τα αποδεικτικά των ενεργειών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των περιουσιών μας, δίχως τη συναίνεση μας, χωρίς αυτή να μας την στερεί! Πως αυτό μπορεί να γίνει αυτό μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει!!!

Η Δημοτική Αρχή Ελισάφ επέλεξε τον δρόμο των αναχρονιστικών επιλογών με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων την ώρα που υπάρχουν άλλες λύσεις, πιο απλές, που εφαρμόζονται σε όλους τους σύγχρονους και αναπτυγμένους δήμους ανά την Ευρώπη, που σέβονται όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις.

Ζητούμενο πλέον για τους κατοίκους του Μάτσικα και όχι μόνο είναι να γνωστοποιήσει η

παράταξη του Δημάρχου αλλά και οι συνεργαζόμενες παρατάξεις αν συμφωνούν με την επιλογή Ελισάφ, ή αν θα περιοριστούν μόνο στο να αναγνωρίζουν το μεγάλο άδικο προς τους ιδιοκτήτες του Μάτσικα, του Περάματος, της Αμφιθέας, των Λογγάδων, της Βασιλικής και της Κατστρίτσας.

Κάνουμε δε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και σε αντίθεση με τα ψεύδη της Δημοτικής Αρχής, πως η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο Μάτσικας – Πέραμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί όχι μόνο για την προστασία των περιουσιών μας, αλλά και επειδή θέλησή μας είναι να γίνει πραγματικά το μεγάλο έργο του

ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με πράξη επανακαθορισμού ορίων όχθης και παρόχθιας ζώνης σε όλα τα επίμαχα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ