Αντιδράσεις στο Πολυστάφυλο για την τοποθέτηση κεραίας

polistafilo

polistafilo

Αποφασισμένοι να ασκήσουν και να εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά, δηλώνουν οι κάτοικοι της Τ.Κ. Πολυστάφυλου Πρέβεζας.

Όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά, τις τελευταίες μέρες στην κοινότητά τους ορθώνεται μια κεραία 31 μέτρων, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

“Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αναζητώντας στοιχεία για την τοποθέτηση της κεραίας η οποία έχει την κωδική ονομασία «242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας» (μία ονομασία εντελώς παραπλανητική καθώς στο Νομό Πρέβεζας δεν υπάρχει τοπωνύμιο ή Τ.Κ. με αυτό το όνομα), διαπιστώσαμε ότι δόθηκε πιστοποιητικό τελεσιδικίας στις 25/11/2016 καθώς «ουδεμία προσφυγή ή αντίρρηση έχει κατατεθεί κατά το δίμηνο από της δημοσιεύσεως χρονικό διάστημα” αναφέρουν στην επιστολή εκφράζονταν την απορία “ποιος θα κατέθετε προσφυγή ή θα εξέφραζε αντίρρηση από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκε η Τ.Κ. Πολυσταφύλου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής;”

Τονίζουν επίσης, διαμαρτυρόμενοι “εντόνως για την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και επιδεικτική αγνόηση που τύχαμε από την ανάδοχη εταιρία του έργου αλλά και κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα ξεχωριστά, που ενέκριναν τη μελέτη και τις διαδικασίες του έργου”.

Επίσης σημειώνουν πως “πέρα από τον κωδικό της κεραίας και η τοποθεσία εγκατάστασής που αναγράφεται σε κάποια από τα έγγραφα είναι άσχετη με την περιοχή και είναι προφανές ότι αυτό συνέβη σκοπίμως για την παραπλάνηση των κατοίκων. Η τοποθεσία «Ριζό» που αναφέρεται ως διεύθυνση τοπωνυμίου – περιγραφή θέσης, είναι αρκετά ψηλότερα και ανατολικότερα από το σημείο που τελικά τοποθετήθηκε και φυσικά εάν είχε τοποθετηθεί στο σημείο «Ριζό» θα απείχε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από οικείες και ίσως να μην προκαλούσε τόσο μεγάλη αναστάτωση” κάνοντας λόγο για “μεταφορά των υλικών κατασκευής της κεραίας κατά τις νυχτερινές ώρες και συναρμολόγησή της νωρίς το πρωί, εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει τις ‘ενοχές’, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν υπάρξει”.

Δηλώνουν τέλος πως είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν και να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά, όπως σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό.

Αξίζει να αναφερθεί πως στις 24/09/17 είχε σταλεί από τους κατοίκους υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την εταιρία στο οποίο εξέφραζαν την ανησυχία και αναστάτωση για την κατασκευή της κεραίας, με το οποίο ζητούσαν την αναστολή των εργασιών και την ενημέρωση των κατοίκων τόσο από την εταιρία όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ