Αντιδράσεις κατοίκων για τα έργα στις πηγές Αγίου Γεωργίου

agios georgios romaikoidragogeio (1)

Πεντακόσιοι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζηρού με κοινό τους υπόμνημα διαμαρτύρονται για τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί τα έργα ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες διαμαρτύρονται, για τον τρόπο υδρομάστευσης της πηγής με αδρανή και τσιμεντοειδή υλικά και στον χώρο απορροής της πηγής, γεγονός που επιβαρύνει και αισθητικά το περιβάλλον.

Αντιδρούν επίσης για την εκπόνηση και ολοκλήρωση των έργων χωρίς την ανάλογη υποδομή ανάπλασης και αποκατάστασης του χώρου.

Τρίτον, για την εξαντλητική κατάχρηση του υδάτινου πόρου και τέλος για την περάτωση των διαδικασιών σχεδιασμού του έργου χωρίς να ληφθεί υπόψη η τοπική κοινωνία.

Με την ενυπόγραφη διαμαρτυρία τους οι πολίτες του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ζηρού καλούν τους αρμόδιους φορείς να αναθεωρήσουν τα σχέδια υδροδότησης και να αποκαταστήσουν στην προηγούμενη κατάσταση την πηγή και τον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται ότι το υπόμνημα των κατοίκων έφτασε στη Βουλή μέσω σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Το έργο ύδρευσης έχει ενταχθεί ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης από το Υπουργείο Υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ