Αντιδράσεις και προσφυγές για τα έργα στο ρέμα Μπούση

rema mpousi

Τις αντιδράσεις κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά για τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στο ρέμα Μπούση φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».

Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά όμως με έγγραφό του εξέφραζε την διαμαρτυρία του καθώς δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις του και ουδέποτε του κοινοποιήθηκε η απόφαση έγκρισης.

Στην συνέχεια κάτοικοι της περιοχής και επαγγελματίες προχώρησαν σε ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και αναμένεται η σχετική απάντηση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιώργου Ζάψα «ανησυχούν για την πρόσβαση στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες τους και τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους (εργαστήρια, εμπορικά, συνεργία κ.α.), την επόμενη της προτεινόμενης διευθέτησης του ρέματος Μπούση και για την αλλαγή που θα επέλθει στη συνολική λειτουργία της περιοχής παρέμβασης, παραπλεύρως της Ε.Ο. Αγρινίου – Άρτας (Ανατολική είσοδος της πόλης).

Συμφωνούν ότι το έργο είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει αλλά προτείνουν βελτιώσεις στην μελέτη εφαρμογής και τον μερικό εγκιβωτισμό, κατά περίπτωση, τουλάχιστον στο 50 % του τμήματος δίπλα στην εθνική οδό. Εναντιώνονται στην κατασκευή της παραρεμάτιας οδού πλάτους 6.00 m, κατά μήκος της ανατολικής όχθης και ζητούν διάλογο με την περιφέρεια και το Υπουργείο για βελτιώσεις και τροποποιήσεις του έργου, διαφορετικά δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο για να το ματαιώσουν».

Αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή παρέμβασης και διαπίστωσε ότι οι ενστάσεις των επαγγελματιών και παρόδιων ιδιοκτητών, παραπλεύρως του υπό διευθέτηση ρέματος Μπούση και της Εθν. οδού, έχουν βάση και πρέπει να συζητηθούν έστω και τώρα για να μην υπάρξουν εμπόδια στην κατασκευή του έργου.

Έτσι το «Κοινό των Ηπειρωτών» καταθέτει σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο τροποποίησης της μελέτης του έργου, τις βελτιωτικές παρεμβάσεις και την κοστολόγησή τους, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι πρόθυμη να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ