Αντιδράσεις και για υδροηλεκτρικό στο Δήμο Ζηρού

agios georgios piges

Μετά τις αντιδράσεις για τα αιολικά πάρκα στα Θεσπρωτικά Όρη, κάτοικοι των χωριών του Δήμου Ζηρού εναντιώνονται και την κατασκευή υδροηλεκτρικού στον Άγιο Γεώργιο.

Το τελευταίο διάστημα συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα με σκοπό την ακύρωση της κατασκευής του υδροηλεκτρικού.

Σε επιστολή τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία καταστροφική για την περιοχή προοπτική, αφού σχεδιάζεται ένα έργο ακριβώς στις πηγές του Αγίου Γεωργίου που υδροδοτούν το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

 Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει :

– Διάνοιξη υπόγειας τάφρου μήκους 500μ με διαστάσεις 4,60μ πλ. x 4,50μ ύψος για την οποία θα απαιτηθεί

– Διάνοιξη τούνελ πεταλοειδούς μορφής διαστάσεων 6,50μ πλάτους x 7.00μ ύψους

«Εργασίες σφοδρών ανατινάξεων ακριβώς στο σημείο που, οι μελέτες ετών έχουν αποδείξει, βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας των πηγών του Αγίου Γεωργίου και το υπόγειο δίκτυο τροφοδότησής τους. Γίνεται αμέσως αντιληπτός ο άμεσος κίνδυνος που διατρέχουν οι πηγές, με ολέθρια συνέπεια τη διακοπή υδροδότησης» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Το έργο αυτό έχει ήδη την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και η διαδικασία αδειοδότησής του έχει πάρει το δρόμο της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μετά από ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να αντιδράσουν στο συγκεκριμένο έργο το οποίο το χαρακτηρίζουν έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ